top of page

Ik schilder een interpretatie van spreekwoorden en quotes. Elk gekozen spreekwoord of quote bevat een levenswijsheid of diepere betekenis waarin de meeste mensen zich kunnen in vinden.

 

Doorheen de geschiedenis en nu nog altijd worden wijsheden en kennis verkort weergegeven in spreekwoorden. Mijn werken maken deze quotes en spreekwoorden universeel. Het is een filosofisch gegeven dat ik heb omgezet in een eenvoudig beeld.

 

Ik heb quotes en spreekwoorden altijd fascinerend gevonden. Je kan ze koppelen aan je leefwereld en ze kunnen je soms helpen in moeilijke tijden. Sommige mensen hebben zo een levensmotto.

 

De meeste spreekwoorden en quotes zijn gekoppeld aan dieren. De werken vertonen realistische kenmerken en hebben eveneens een sprookjesachtig karakter. Op de schilderijen staat niet veel (less is more), maar ze vertellen wel een simpel verhaal.

Daarnaast experimenteer ik ook met andere techniek als gieten met acrylverf en trompe-l'oeil-technieken. Zo schilder ik op een verworven abstract werk een ravijn/ barst bestaande uit kleine elementen.

 

De keuze van de kleuren is afhankelijk van het gekozen onderwerp. Met behulp van lucht worden de kleuren uitgespreid op het doek. Hierdoor ontstaan de meest interessante patronen. Dit samen in combinatie met een geschilderde scheur/barst/ravijn ontstaat een harmonisch geheel.

lijster 2.jpg
bottom of page